جوابدهی آنلاین
کرونا ویروس،پیشگیری،ابتلا،درمان
Piroozi Laboratory

کرونا ویروس،پیشگیری،ابتلا،درمان


در صورتی که مراجعه‌کننده‌ای دارای تب بالا، همراه با تنگی نفس و سچوریشن (حد اشباع) اکسیژن ۹۳ درصد به پایین باشد، مراکز درمانی برای او آزمایش CBC (شمارش کامل سلول‌های خونی نام دارد و گلبول‌های سفید و قرمز خون و سطح هموگلوبین و دیگر ترکیبات خونی را اندازه می‌گیرد. این آزمایش قابلیت تشخیص کم خونی، عفونت و حتی سرطان خون را دارد.) و CRP (سطح بالای پروتیین واکنشی سی در خون، بیانگر وجود التهاب در بدن است. این شاخص به تشخیص بیماری‌هایی چون عروق کرونر، آرتریت روماتویید و بیماری‌های عفونی به پزشک کمک می‌کند.) را تجویز می‌کنند. در صورتی که تعداد گلبول‌های سفید فرد کم و نتیجه آزمایش CRP او مثبت شد، از قفسه سینه او سی تی اسکن تهیه می‌شود. اگر در تصاویر سی تی اسکن فرد مورد نظر مورد مشکوکی دیده شود، از او تست کرونا گرفته می‌شود و در صورت مثبت بودن این تست، مریض به مراکز درمانی اعلام شده برای مقابله با کرونا اعزام می‌شود.


 

 

 کرونا ویروس چیست؟ 

  ویروس جدید کرونا (Coronavirus 2019) یا 2019-nCoV ویروسی است که باعث بیماری تنفسی در افراد می‌شود و می‌تواند از فردی به فرد دیگرگسترش یابد. این ویروس برای اولین بار طی تحقیقات مربوط به شیوع بیماری در ووهان (Wuhan) چین شناسایی شد. 

درایالات متحده انتشار این ویروس ازفردی به فرد دیگر در تماس‌های نزدیک با این ویروس تشخیص داده ‌شده است. اکنون، بیشترین خطر ابتلا به این عفونت مربوط به افرادی است که در چین هستند یا به چین سفرکرده‌اند.

 

این ویروس به چه نحو گسترش می‌یابد؟

این ویروس احتمالاً درابتدا ازمنبع حیوانی گزارش شده است اما اکنون به نظر می‌رسد که ازفردی به فرد دیگر در حال گسترش است. ذکر این نکته حائز اهمیت است که گسترش از شخصی به شخص دیگرمی‌تواند روی یک زنجیره اتفاق بیفتد. اکنون، به طور دقیق مشخص نیست که این ویروس از چه طریقی (به راحتی یا پایدار) بین افراد گسترش می‌یابد.

 

علائم ویروس 2019-nCoV چیست؟

گزارش شده ‌است که بیماران مبتلا به nCoV-2019، دارای مشکلات تنفسی خفیف تا شدید با علائم زیر هستند:

تنگی نفس

تب

سرفه

 

عوارض شدید ناشی از این ویروس چیست؟

دربسیاری ازبیماران، ذات الریه (عفونت ریوی) در هر دو ریه وجود دارد.

 

چگونه می‌توان از خود محافظت کرد؟

بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به این عفونت، پیشگیری ازقرارگرفتن در معرض این ویروس می‌باشد.

اقدامات پیشگیرانه ساده برای کمک به جلوگیری از شیوع عفونت با این ویروس وجود دارند، از قبیل:

·         از تماس نزدیک با افرادی که مبتلا هستند خودداری کنید.

·         ازدست زدن به چشم، بینی و دهان با دست‌های شسته نشده خودداری کنید.

·         دستان خود را حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید. اگر در دسترس نبود، از یک ضدعفونی کننده حاوی الکل استفاده کنید که حداقل 60٪ الکل داشته باشد.

 


اگر بیمار هستید، برای جلوگیری از انتشار بیماری تنفسی به دیگران می‌بایستی


·         در خانه بمانید

فقط زمانی از خانه خارج شوید که نیاز به مراقبت‌های پزشکی داشته باشید  به محل کار، مدرسه یا اماکن عمومی نروید و از وسایل حمل و نقل عمومی یا تاکسی استفاده نکنید.

 

·         خود را از افراد دیگر در خانه جدا کنید

تا حد امکان، نیاز است تا دریک اتاق مجزا از افراد دیگر در خانه خود بمانید. همچنین در صورت امکان باید از یک حمام و دستشویی جداگانه نیز استفاده کنید.

 

·         قبل از رفتن به دکتر، تماس بگیرید

قبل از قرار ملاقات پزشکی، با ارائه دهنده خدمات بهداشتی تماس بگیرید و به آنها بگویید که مبتلا به عفونتnCoV-2019 هستید یا نیاز به تشخیص دارید تا آنها نسبت به جلوگیری از آلوده شدن سایر افراد اقدامات لازم را انجام دهند


·         ماسک بزنید

شما باید هنگام حضور دریک اتاق با افراد دیگر و هنگام مراجعه به یک ارائه دهنده خدمات مراقبت‌های بهداشتی، ماسک بزنید. در غیر اینصورت، باید افرادی که با شما زندگی می‌کنند، زمانی که در کنار شما هستند، ماسک بزنید.

 

·         هنگام عطسه و سرفه جلو دهان خود را بپوشانید

هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را با یک دستمال یا آستین لباس بپوشانید. دستمال استفاده شده را در یک سطل زباله درب بسته بیندازید و بلافاصله دستان خود را حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید.

 

  • دست‌ها را بشویید

دستان خود را مکرراً و به مدت حداقل 20 ثانیه با آب و صابون بشویید. اگر آب و صابون در دسترس نیست از یک ضدعفونی کننده دستی حاوی الکل استفاده کنید که حداقل 60٪ الکل داشته باشد. از دست زدن به چشم، بینی و دهان خود با دست‌های شسته نشده خودداری کنید.

 

  •     ازاشتراک وسایل خانگی خودداری کنید

شما نباید ازظروف‌، لیوان، قاشق و چنگال، حوله، ملافه یا وسایل مشترک دیگر در خانه خود استفاده کنید. پس از استفاده از این وسایل، باید آن‌ها را کاملاً با آب وصابون بشویید.

 

  •       علائم خود را کنترل کنید

اگر بیماری شما رو به وخامت است (به عنوان مثال اگر در تنفس مشکل دارید) سریعاً به مراکز مراقبت‌های پزشکی مراجعه کنید.

 

  • آیا واکسن وجود دارد؟

اکنون هیچ واکسنی برای محافظت در برابرnCoV-2019 وجود ندارد. بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به عفونت پیشگیری از قرار گرفتن در معرض این ویروس است


  • آیا درمانی وجود دارد؟

تاکنون هیچ درمان ضد ویروس خاصی برای 2019-nCoV معرفی نشده است. افراد مبتلا به 2019-nCov می‌توانند جهت درمان و تحت نظر بودن به مراکز مراقبت‌های پزشکی مراجعه کنند.

 

پیوندها

  • آدرس: خیابان پیروزی-بعد از اتوبان امام علی-(چهارصد دستگاه )-نبش کوچه فارابی-جنب بانک رفاه کارگران-پلاک 18

  • 021-33309123-4

    021-33350014-5